Mijn Dierenkliniek Aan Huis kan zonder problemen uw hond of kat chippen. Wij werken met chips die direct via ons administratiesysteem geregistreerd worden bij de Nederlandse Database Gezelschapsdieren. Handig, dan hoeft u zelf niets meer te doen.

Chipvoordeel
Wanneer u meerdere huisdieren wil laten chippen, geven wij korting. Informeer er naar bij onze assistente 085 – 0 47 55 47.

Wat is chippen?
Wanneer u uw hond of kat laat chippen, wordt er een klein buisje (soort rijstkorrel) onder de huid gebracht met behulp van een holle naald. Dit buisje bevat een microchip die een signaal afgeeft zodra er een zogeheten chipreader (afleesapparaat) in de buurt gebracht wordt. Het signaal is in feite het doorgeven van een uniek nummer dat gekoppeld is aan de naam van uw huisdier en uw NAW-gegevens.

Waarom zou ik mijn huisdier laten chippen?
Wanneer uw hond of kat is weggelopen kan men -wanneer iemand hem/haar vindt- gemakkelijk de chip aflezen met een afleesapparaat en via internet uw NAW-gegevens achterhalen. Op deze manier bent u er zeker van dat uw huisdier traceerbaar is. Ook wanneer uw hond of kat is aangereden en wordt gevonden door bijvoorbeeld de dierenambulance. In zo’n geval is het wel prettig te weten wat er met uw huisdier is gebeurd.

Meer informatie over chippen leest u op de website van Mijn Dierenkliniek.